| O nama
15754
page,page-id-15754,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

O nama

Glassboat Litus
litus

Naš katamaran glassboat LITUS izgrađen je 2002. godine u Puli po narudžbi obrta za prijevoz putnika LIT Malinska. Ideja je bila pružiti mogućnost užitka u podmorju i onima koji nisu u mogućnosti odjenuti ronilačko odijelo i zaroniti u plavetnilo, a istovremeno pokazati ljepote naše obale i otoka. Zato naš katamaran dug 17 metara, širok 6 metara, kapaciteta 110 putnka na svom dnu ima 12 prozora na dubini oko 1,5 m ispod površine mora. Zato ga s ponosom zovemo GLASSBOAT. Na brodu je moguće boraviti u zatvorenom salonu sa stolovima i 40-ak sjedećih mjesta ili na sunčanim palubama. Unutar salona nalaze se i bar i WC. Brod je registriran za prijevoz 110 putnika sa svim certifikatima i dozvolama Hrvatskog registra brodova, a pokreću ga 2 motora svaki snage 221 kW.

Povijest

Brod AQ 165 m/b LITUS za naručitelja LIT , Malinska, s otoka Krka.je projektiran i građen kao dvomotorni ( katamaranskog tipa ) s namjerom za razgledavanje morskog dna i prijevoz 110 putnika.
Projekt je izradila tvrtka Boat’s Consulting Rijeka, radioničku dokumentaciju izradila je tehnička priprema brodogradilišta, dok je nadzor nad gradnjom obavljao HRB.